24 Kasım 2012 Cumartesi

HURŞİT USTA - ÖDEMİŞ KEBABI




HURŞİT USTA

 Adres : Cumhuriyet Caddesi No:14 / ÖDEMİŞ / İZMİR
 Telefon : 0 232 545 40 98


PUANLAMA: 9.5/10


   Yolunuz Ödemiş'e düşerse sabahtan kahvaltınızı hafif yapın ki öğlen yemeğinizde Ödemiş kebabını doyasıya yiyerek damağınızı şımartın. Saat 15.00'e kadar köfte bitebiliyor ve bu tadı almak için elinizi çabuk tutmanız gerekmekte. 11-14.00 saatleri arası uğramanız için ideal benim fikrimce. Sadece Ödemiş kebabı yemek için bile uğranması gereken güzel bir İzmir kasabasıdır Ödemiş. İzmir merkeze 113km. Aydın'a ise 83 km. uzaklıkta olan Ödemiş, aynı zamanda turizm açısından da önemli bir yer ve bunu da Ödemiş ile ilgili bir başka yazımda sizlerle paylaşıcam. 

   Şimdi gelelim asıl konumuza Ödemiş kebabı dendiğinde ilk akla mekanlar arasında Hurşit Usta başı çekenlerden. Ödemiş'liler arasında yağlı kebap olarak ta bilinir. İlk olarak 2005' te lise yıllarımda turistik gezi ile Ödemiş'e gelmiş ve öğle yemeği için uğramıştık. 2009'da ise yakın bir arkadaşımın düğünü için kuzenimle Tire'de bulunmuş ve dönüşte 1 geceliğine Ödemiş'te konaklayıp öğlen İzmir'e dönmeden afiyetle yemiştik.
   Mütevazi bir mekan ve güleryüzlü bir personel mevcut. İçerisi daima kalabalıktır. Bazen yer sıkıntısı ve yoğunluktan dolayı masayı farklı kişilerle paylaşıp farklı hayat hikayeleri dinleyebilirsiniz.
   Kebabın özüne gelecek olursak, 1kg. kıyma içine %25 oranında (250gr) irmik ilave edilip kimyon, karabiber ve tuz ile yoğurulup 1 gece dinlendirilmeye bırakılıyor. Kıymayı dananın kaburga bölgesinden çektiriyorlar. 
   Sunum tabağının zemininde ise tereyağda kavrulmuş toz kırmızı biberin odun fırınında pişmiş taze ekmek ile güzel birleşimi lezzetli bir tamamlayıcı oluyor. Üzerinde söz konusu silindirik formlu, lezzetine doyum olmayan köfteleriniz sıcak sıcak sizleri bekliyor. Tabağın yanlarında ise biber ve halka domates dilimleri, Ödemiş köftesinin yanında olmazsa olmazlarımdan. Yaz aylarında gitmişseniz daha şanslısınız demektir. Benzersiz lezzetteki  tarla domatesiyle Ödemiş kebabı yemek o an tüm dertlerinizden sizi uzaklaştıracağına eminim. İzmir'in (Ödemiş, Foça gibi ilçe köylerinde yetiştirilen) tarla domatesinin lezzetini anlatmak için ayrı bir yazı yazmak gerekir.
   Fiyat konusuna gelirsek, Ödemiş kebabı ve meşrubat ücretleri gayet uygun düzeyde. Şimdi diyeceksiniz neden 0.5 puan düşük verdin. Puan kırmamın nedeni ise bulaşık konusu. Bazı bardaklar üzerinde lekeler mevcuttu. Bardakları daha özenli yıkayabilirler, bu o kadar da zor bir eylem değil:) 












             

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder